Nicole's Health & Wellness

Bloemkool masala met een eitje

Ingrediënten:

· 3 eetlepels olie (olijf of zonnebloem)

· 2 uien

· 2 tenen knoflook

· 2 cm verse gember geschild en fijngehakt

· 2 theelepels gemalen kurkuma

· 2 theelepels gemalen komijnzaadjes

· Pak kant en klare bloemkoolrijst

· 1 blik gepelde tomaten

· 600 ml groentebouillon (van een tablet)

· 100 gram cashewnoten

· Handje rozijnen

· Zout en peper

· 4 eieren

· 200 ml volle Griekse (kokos) yoghurt ( Liddl)

Bak de ui, knoflook, gember in de olie aan , voeg de kurkuma, komijn en bloemkoolrijst toe. Bak 5 min zachtjes aan. Voeg inhoud blik tomaten toe en vul het blik met water en voeg dat ook toe samen met de 600ml groentebouillon. Voeg cashewnoten en rozijnen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten garen. Indien gewenst kan je het iets pureren.

Kook ondertussen de eieren hard. Serveer in diepe borden met een ei in het midden en een flinke eetlepel yoghurt. Indien je dat lekker vindt kan je het garneren met koriander.

0